Zaalhockey


Zaalhockey wordt gespeeld in de winter (van eind november tot half februari) als het veldseizoen stil ligt. Om te voorkomen dat je tijdens de winter niet speelt, is deelname aan zaalhockey voor jouw conditie en techniek erg goed.
Voor de zaalhockeycompetitie worden aparte zaalhockeytrainingen georganiseerd. Tijdens deze trainingen leer je hoe je in de zaal moet spelen en de speciale regels die daar gelden. Het leuke van zaalhockey is dat je in de zaal heel technisch leert spelen. Iedereen komt na de zaalhockeycompetitie technisch vaardiger terug op het veld. Maar boven alles: zaalhockey is gewoon heel leuk! 

Voor wie?

Zaalhockey bij DHC is in eerste instantie voor A, B, C, D-lijn, E8-tallen en de seniorenlijn.

Voor de E- en F-jeugd wordt jaarlijks bekeken of er ook voor hen iets in de zaal wordt georganiseerd.

Deelname aan zaalhockey is vrijwillig.

Waar?

Voor zaalhockey hebben wij een grote zaal nodig. Een gewone gymzaal is te klein. De grote zalen in de gemeente Doetinchem zijn beperkt en wij zijn afhankelijk van het aantal uren die wij kunnen krijgen. De zaalsporten die het hele jaar de zalen gebruiken hebben voorrang op DHC. Dit betekent dat het aantal uren dat wij een zaal kunnen huren beperkt is. Wij spelen daarom zaalhockey op meerdere locaties in Doetinchem en moeten ook uitwijken naar sportzalen buiten Doetinchem.


Wanneer?

Zodra duidelijk is hoeveel teams er meedoen, worden de trainingen ingedeeld. Wij hebben hierbij dus rekening te houden met de zaaluren die wij krijgen. Wanneer er veel teams meedoen, kan dit mogelijk betekenen dat de teams groter worden, er gezamenlijk getraind gaat worden of er niet wekelijks getraind kan worden.


Wat heb je nodig?

Voor zaalhockey heb je, naast jouw gebruikelijke hockeyuitrusting, een zaalstick en zaalschoenen nodig.


Wat kost het?

Voor deelname aan zaalhockey geldt een aparte contributie van 75 euro. Wanneer de kosten een probleem zijn, neem dan even contact op met de penningmeester.